Uluslararası Projeler Destek Birimi

ÇOMÜ’de Erasmus Plus Projesi Başarısı

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yunus ERYAMAN’ın üniversitemiz adına proje ortağı olduğu "KA220-HED - Cooperation partnerships in Higher Education" program çerçevesinde Bulgaristan Ulusal Ajansı tarafından fonlanan 24 ay süreli “Academic Entrepreneurship Roadmap” isimli ERASMUS Plus projesine dahil olmuştur. Projenin toplam bütçesi 250.000 Euro olarak belirlenmiştir.

Projenin (2023-1-BG01-KA220-HED-000154889) koordinatörü Bulgaristan’dan “ The University of Plovdiv "Paisii Hilendarski",Proje Ortakları ise: Türkiye' den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Malta’dan “University of Malta”, Romanya’dan “Technical University Gheorghe Asachi Iasi” ve İtalya’dan “ University of L'Aquila” yer almaktadır.

Ayrıca projede fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Salih Zeki GENÇ, Doç. Dr. Martina RIEDLER ERYAMAN, Doç. Dr. Levent ÇETİNKAYA, Doç. Dr. Gürkan ERGEN, Doç. Dr. Hanife ESEN AYGÜN, Dr. Öğr. Üyesi Enver YOLCU, Dr. Öğr. Üyesi Sinan KALKAN ve Dr. Öğr. Üyesi Yahya Han ERBAŞ ile Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU araştırmacı olarak görev almaktadırlar.

Proje çerçevesinde İtalya, Malta, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'deki akademisyenlerin ve iş insanlarının akademik girişimcilik konusunda bilinçlendirilerek, Akademik Girişimcilik Ekosistemi oluşturulması ve bu sayede üniversite-sanayi işbirliğinin etkinleştirilmesi hedeflenmektedir.