Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Uluslararası Projeler Destek Birimi

SOLAR-ERA.NET Cofund 2017 Yılı Çağrısı

.

Horizon2020 Programı kapsamında, bir proje olan SOLAR-ERA.NET Cofund, Avrupa ülkeleri arasında güneş enerjisinden elektrik edilmesi konularında sanayinin yürüttüğü çalışmalarda araştırma ve geliştirme ortaklarının kurulması ve güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konusunda sanayi uygulamalarının arttırılması amacıyla oluşturulmuştur. SOLAR-ERA.NET projesi güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konusunda tematik alanların belirlenmesini, fotovoltaik ve konsantre güneş enerjisi (PV and CSP) üzerine uluslararası Ar-Ge işbirlikleri için ayrılan yerel bölgesel desteklerin yönlendirilmesini ve ulusal destek mekanizmaları arasında uzun süreli işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Çağrıya Katılan Ülkeler
Türkiye, Avusturya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa, Almanya, Hollanda Polonya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık

Çağrı Hakkında Bilgi
SOLAR-ERA.NET kapsamında, güneş enerjisi alanında endüstriyel yenilikçi üretim teknikleri, seri üretim, yeni ürünler ile üretim üssü ve servislerin yanı sıra güneş enerjisi teknolojilerinin enerji sistemine entegrasyonuna odaklanan bir ortak Çağrı açılmıştır. Bu çağrı kapsamında aşağıda belirtilen dört alandan birine araştırmacıların proje başvurularının yapması beklenmektedir:

  • İnovatif ve düşük maliyetli PV imalat konuları
  • Gelişmiş PV ürünleri ve uygulamaları
  • PV sistem entegrasyonu
  • CSP maliyet düşürme ve sistem entegrasyonu


Araştırmacıların başvurularını yaparken, proje amaçlarının Stratejik Enerji Teknoloji planı altında belirlenen PV stratejik hedefleri ile uyumlu olup olmadıklarını kontrol etmesi gerekmektedir. İlgili referans dokümana linkindenulaşabilirsiniz.

Çağrıya en az iki ortaklı konsorsiyumla katılım gösterilebilirken, ortaklardan birinin endüstri ortağı olması zorunludur. Çağrıya katılan Türk firmalar veya araştırmacılar, ulusal fonlama için TÜBİTAK’ın 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme ve 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programlarına başvurmaları gerekmektedir.

Çağrı Takvimi

5 Aralık 2016: Proje ön başvuru açılış tarihi

12 Aralık 2016: Brokering Webinar (12.00 – 14.00 Orta Avrupa Saat Dilimi –CET)

20 Şubat 2017: Proje ön başvuru tarihi için son gün (17:00 CET)

6 Nisan 2017: Ön başvuru yapan kuruluşlara geri dönüş

14 Haziran 2017: Proje önerilerinin son teslim ve başvuru tarihi (17:00 CET)

Ekim / Kasım 2017: Desteklenecek projelerin belirlenmesi

Aralık 2017 / Ocak 2018: Projelerin başlaması

Brokering Webinar

Çağrı ile ilgili ön bilgi almak ve ağ kurma fırsatından yararlanmak için, 12 Aralık 2016 tarihinde web üzerinden yapılacak Webinare adresinden kayıt olup, katılım gösterebilirsiniz.

Çağrı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için çağrı dokümanından faydalanabilirsiniz.

Çağrı başvuru süreci ve diğer sorularınız için ilgili çağrının irtibat noktası ile (kaan.karaoz@tubitak.gov.tr) adresinden iletişime geçebilirsiniz.