Uluslararası Projeler Destek Birimi

Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu

.

TÜSİAD, Turkey: Culture of Change Initiative (TCCI) ve Mercator Stiftung tarafından 2-9 Temmuz tarihlerinde İzmir ve İstanbul‘da Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu düzenlenecek.

Dünya demokrasisinin sorunlarının ele alınacağı, European Council on Foreign Relations’ın akademik destek verdiği program aracılığıyla genç liderlerin Türkiye-AB ilişkilerini incelemesine olanak sağlayan bir platform yaratılması amaçlanıyor.

“Değişimi Düşünmek” ana temasıyla gerçekleştirilecek forum çerçevesinde, Brexit, küreselleşme karşıtı akımlar, artan popülist hareketler gibi güncel sosyal ve politik trendler ile birlikte demokrasilere yönelik desteğin azalması ele alınacak.

Başvuru şartları:

• 28 – 38 yaş
  • Politika, ekonomi, yönetim, kültür, medya, bilim veya sivil toplum alanlarında en az iki yıl profesyonel deneyim
  • Üstün akademik ve mesleki nitelikler
  • Türkiye, Almanca veya başka bir Avrupa vatandaşlığı Üniversite mezunu
  • Çok iyi İngilizce becerileri
  • Gelecek Forumu ve Avrupa-Türkiye ilişkileri konusuna güçlü ilgi

Seyahat ve konaklama masrafları karşılanmaktadır.

Katılımcıların açık eleme süreciyle belirleneceği ve 30 kişilik kontenjanı bulunan programa katılım masrafları organizatörler tarafından karşılanacak.

Son başvuru tarihi 5 Şubat 2017‘dır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.