Uluslararası Projeler Destek Birimi

Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı

.

Uluslararası AR-GE İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı 03-05 Mayıs 2017 tarihleri arasında Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’ nde gerçekleşecektir.

Önceden kayıt yaptırmak sureti ile; Bilim İnsanlarına, Kamu Yetkililerine, Ar-Ge Yetkilileri ve Üniversite Ar-Ge görevlilerine, Yatırımcı Şirketlere, Ar-Ge Şirketlerine, Lisans ve Yüksek lisans öğrencilerine katılım davetiyesi gönderilecektir. Online kayıt yaptıran katılımcılara fuar ve kongre girişi ücretsizdir. Kongre kaydına stant kurulumu, konaklama, ulaşım ve yemek dahil değildir.

Fuar alanında davetiyesiz katılımlar için kayıt ücreti 275 TL+KDV’dir.

Ücretsiz katılım için kayıt formu doldurmak gereklidir. Kayıt formuna ulaşmak için tıklayınız.

ETKİNLİK HAKKINDA

Kamu, üniversite ve özel sektör başta olmak üzere, ülkenin kalkınma hedefleri ile bütünleşik bir şekilde kurumlar ve kişiler arası bilimsel ve ticari işbirliği zemininin oluşturulması, yapılan hizmet ve faaliyetlerden ulusal ve uluslararası farkındalığın artırılması amacıyla Uluslararası Ar-Ge Zirvesi ve Ar Ge Merkezleri Fuarı düzenlenecektir. Fuar kapsamında Ar-Ge ekosistemi içerisinde yer alan temel aktörler olan sanayi, üniversite ve kamu kurumlarının bir araya getirilerek yapmış oldukları çalışmalar hakkında diğer tarafların bilgilendirilmesi, imkânların tanıtılması, görüş alışverişinde bulunulması ve işbirliği imkânlarının tartışılmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu etkinlik çerçevesinde;

• Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin sunumu,
  • Ar-Ge’de kamu, özel ve akademinin etkileşiminin artırılması,
  • Uluslararası akademik ve bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi,
  • Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi

gibi öncelikli konular hakkında farkındalık, bilgi ve ticari paylaşım platformu oluşturulması hedeflenmektedir.

Özel sektör, kamu ve akademiden üst düzey temsilcilerin katılımıyla düzenlenecek panellerde ise dünyada bu alandaki Ar-Ge çalışmalarının ne yöne gittiği, Türkiye’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiği ve bunun için uygulanması gereken politikalar ile aktörler arası işbirliklerinin geliştirilmesi için somut öneriler tartışılacaktır.

Fuar kapsamında üniversiteler ve kamudan araştırma altyapıları ile özel sektör Ar-Ge merkezleri başta olmak üzere sanayi kesimine tahsis edilecek stantlarda faaliyetlerine ilişkin tanıtım yapılmasına ve ekosistemin güçlendirilmesi kapsamında işbirliklerinin sağlanmasına uygun ortam hazırlanacaktır. İlgili kişilerin işbirliği görüşmelerini yapabilmeleri açısından küçük toplantı salonları da tahsis edilecektir.

Bu çerçevede;

• Geleceğin Üretim Sistemleri ve Ar-Ge İşbirlikleri
  • Türkiye-Japonya Ar-Ge İşbirlikleri
  • Geleceğin Üretim Sistemlerinde Araştırma Altyapıları
  • Ar-Ge işbirliklerinde Temel Sorunlar: Çözüm Önerileri ve İyi Uygulama Örnekleri
  • Geleceğin Üretim Sistemlerinde Dijital Teknolojilerin Rolü ve İşbirliği Fırsatları
  • Geleceğin Üretim Sistemlerinde Biyoteknolojinin Rolü ve İşbirliği Fırsatları
  • Geleceğin Üretim Sistemlerinde Nanoteknolojinin Rolü ve İşbirliği Fırsatları

konulu panellerde Ar Ge çok yönlü olarak ele alınacaktır.

Ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz web sitesini ziyaret etmek için lütfen tıklayınız.

Kayıt formuna ulaşmak için tıklayınız.